زنجبیل به عنوان یک گیاه دارویی شگفت انگیز بیش از ۲۰۰۰ سال است که برای درمان بیماری ها در هند و چین مورد استفاده قرار می گیرد و خواص فراوانی برای سلامتی دارد.

در ادامه  به بررسی فواید زنجبیل برای پوست و مو و خواص زنجبیل برای لاغری و چربی سوزی خواهیم پرداخت و شما را با روش های مصرفزنجبیل تازه و طرز تهیه چای و دمنوش زنجبیل آشنا خواهیم کرد؛ همراه ما باشید :

خواص زنجبیل برای پوست و مو

۱. درمان ریزش مو

زنجبیل حاوی آنتی اکسیدان گینگرول است که به مبارزه با رادیکال آزاد کمک می کند بنابراین برای درمان ریزش مو مفید است.

۲. رشد مو

زنجبیل غنی از مواد معدنی و روغن های ضروری است که باعث افزایش رشد مو و همچنین نرم تر و شفاف تر شدن موی سر می شود.

ماساژ با روغن زنجبیل

شما می‎توانید با زنجبیل روغن ماساژی درست کنید که به موهای ضعیف و نازک شده و قسمت های کم پشت سرتان کمک کند.

به آسانی مقدار مساوی از روغن زنجبیل و جوجوبا، روغن زیتون، یا روغنآووکادو (بستگی به میل شخصی و نوع موی شما دارد) را با هم ترکیب کنید، به آرامی روی پوست سر خود و جاهایی که ریزش مو بیشتر است، به شکل حرکات کوچک دایره‎ای، آن را ماساژ دهید. استفاده‎ منظم از این مخلوط روغنی باعث تقویت و افزایش رشد مو در نواحی کم پشت می‎شود.

۳. درمان شوره سر

زنجبیل دارای خواص طبیعی ضد التهابی و ضد عفونی کننده بوده و یک درمان مفید برای رفع شوره سر محسوب می شود.

۴. درمان مو خوره

زنجبیل با آنتی اکسیدان‌هایی که دارد، به طور جدی می‌تواند به درمان مشکل موخوره و خشکی مو کمک کند.
کمی روغن زنجبیل را با شامپوی‌ تان مخلوط کنید و ببینید که چگونه قدرت مرطوب‌ کنندگی طبیعی آن به رفع هر گونه خشکی مو کمک می‌کند.

ماسک زنجبیل برای مو

یک قاشق غذا خوری زنجبیل ریز شده و دو قاشق غذا خوری روغن نارگیل یا روغن کنجد را با هم ترکیب کنید، خمیر به دست آمده را بر روی موها و پوست سر خود ماساژ دهید، بگذارید ۱ ساعت بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.
این کار یک یا دو بار در هفته تکرار کنید.

۵. رفع سیاهی آرنج و زانو

استفاده از زنجبیل تازه می تواند سیاهی آرنج و زانو را از بین ببرد.

ماسک برا رفع سیاهی آرنج و زانو

یک تکه زنجبیل تازه را بر روی پوست آرنج و زانو دو تا سه بار در روز بمالید، در عرض ۶ تا ۱۲ هفته سیاهی آرنج و زانو از بین می رود.

۶. درمان آکنه و جوش صورت

– زنجبیل به عنوان یک عامل ضد عفونی کننده قوی شناخته می شود که با از بین بردن باکتری های ایجاد کننده جوش می تواند به درمان آکنه و جوش صورت کمک کند.
– زنجبیل حاوی جینگرول، شوگاول و ۲۷ ماده شیمیایی دیگر است که باعث کاهش درد و سوزش ناشی از جوش صورت می شود.
– زنجبیل با تنظیم میزان انسولین و قند خون به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
– استرس یکی از عوامل مهم در ایجاد آکنه و جوش صورت می باشد، زنجبیل خاصیت آرام بخشی داشته و با درمان استرس جوش صورت را درمان می کند.
– زنجبیل به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست شناخته می شود که با سم زدایی از پوست به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

طرز تهیه ماسک زنجبیل برای جوش صورت

۳ قاشق غذاخوری ریشه زنجبیل تازه به همراه پوست آن را له کنید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی جوش ها بمالید و بگذارید ۵ دقیقه بماند، سپس با آب سرد بشویید.

ماسک زنجبیل و جعفری برای جوش

۲ قاشق غذا خوری جعفری تازه را خرد کنید و در ۲ فنجان آب جوش بریزید و بگذارید یک ساعت بماند تا عصاره آن خارج شود، حالا ۲ قاشق سوپ خوری زنجبیل تازه را به آن اضافه کنید و بگذارید برای ۲۰ دقیقه بر روی حرارت کم بماند تا خوب با هم ترکیب شوند.

این محلول را هر روز بر روی جوش های صورت بمالید تا درمان شوند.

اسکراب زنجبیل برای جوش صورت

در یک کاسه ۲ قاشق غذاخوری زنجبیل له شده را با ½ فنجان شکر، ¼ فنجان روغن زیتون و آب نصف لیموترش تازه را با هم مخلوط کنید، این ترکیب را به آرامی بر روی پوست صورت ماساژ دهید و بگذارید ۳ دقیقه بماند، سپس با آب سرد بشویید.

از این اسکراب هر روز استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

۷. پیشگیری از پیری پوست صورت

زنجبیل پوست صورت را تغذیه و نرم کرده و از ایجاد چین و چروک و پیری پوست صورت جلوگیری می کند.

ماسک زنجبیل برای پوست صورت

دو بند انگشت زنحبیل رنده شده را با دو قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بجوشانید، پس از سزد شدن روی صورت خود بمالید و بعد از ۳۰ دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

۸. تسکین سوختگی و تاول

احتمالا عاقلانه نیست که بلافاصله پس از یک سوختگی تازه آن را استعمال کنید، اما گفته می‌شود که بعد از سرد شدن پوست، آب زنجبیل تازه، تاول پوستی که سوخته‌ است و یا آفتاب سوختگی را تسکین می‌دهد.

خواص زنجبیل برای لاغری و چربی سوزی

اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن هستید، ریشه زنجبیل می تواند در این زمینه به شما کمک کند. زنجبیل یکی از بهترین چربی سوز ها می باشد، استفاده از ریشه زنجبیل باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن شما می شود.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه ماستریخت هلند نشان داد که زنجبیل حاوی یک نوع کافئین است که به کاهش وزن کمک می کند. زنجبیل همراه با رژیم غذایی مناسب و ورزش برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.

زنجبیل چگونه باعث لاغری می شود؟

۹. چربی سوزی

زنجبیل حاوی ترکیبات فنولی فعال به نام جینجرول است که چربی سوزی را افزایش می دهد، مطالعات نشان داده که جینجرول تجزیه چربی ها را بهبود بخشیده و با کاهش سطح گلوکز و انسولین خون به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

گیاه زنجبیل دارای خاصیت ترموژنیک می باشد، مواد غذایی ترموژنیک به خوراکی‌ هایی اطلاق می‌شود که دمای بدن را افزایش داده و در نتیجهسوخت و ساز بدن را تحریک می‌کنند.

۱۰. کاهش اشتها

یک مطالعه توسط دانشمندان آمریکایی نشان داده که مصرف زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل در رژیم غذایی اشتها را کاهش می دهد و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

۱۱. هضم بهتر مواد غذایی

محققان می گویند که زنجبیل با بهبود هضم غذا به دفع سموم بدن از طریق روده ها کمک می کند و به این طریق باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

طریقه مصرف زنجبیل برای لاغری و کاهش وزن

۱. برای بهبود حرکات روده و دفع مواد زاید هر روز صبح ا لیوان آب ولرم را با ۱ قاشق چای خوری آب زنجبیل ترکیب کنید و بنوشید.
۲. مقداری زنجبیل خرد شده به چای سبز یا چای سیاه اضافه کنید و ۲۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی بنوشید تا اشتهای شما را کاهش دهد.
۳. نوشیدن چای زنجبیل هم برای افزایش چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن مفید می باشد.
۴. قبل از هر وعده غذایی مقداری زنجبیل رنده شده را با آب نصف لیموترش تازه و یک لیوان آب ترکیب کنید بنوشید تا جلوی پرخوری را بگیرد.
۵. زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل را به سس سالاد خود اضافه کنید تا هم طعم بهتری بگیرد و هم به کاهش وزن کمک کند.
۶. یک بند انگشت زنجبیل تازه و ارگانیک را با پوست به آب میوه و آب سبزیجات اضافه کنید و بنوشید.

۷. معجون زنجبیل و عسل را دو تا سه بار در روز بخورید تا به کاهش وزن شما کمک کند.

خواص دارویی و درمانی زنجبیل

۱۲. درمان تهوع

زنجبیل اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای تهوع و استفراغ در دوران بارداری و شیمی درمانی استفاده می شود.

۱۳. درمان میگرن

زنجبیل می تواند برای درمان میگرن و کاهش سردرد های شدید مفید باشد.

طریقه مصرف زنجبیل برای میگرن

قبل از شروع سردرد های شدید میگرنی مقداری ریشه زنجبیل تازه را بجوشانید و سپس به آن مقداری عسل و لیموترش تازه اضافه کنید و بنوشید.

۱۴. کاهش قند خون

تحقیقات محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نشان داده که زنجبیل می تواند قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد.

تیم تحقیقاتی ۸۸ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ را مورد مطالعه قرار دادند؛ این افراد حداقل به مدت ۱۰ سال به بیماری دیابت مبتلا شده بودند، آن ها روزانه ۳ کپسول که حاوی یک گرم پودر زنجبیل بود را مصرف می کردند، پس از ۸ هفته میزان قند خون ناشتا در آن ها کاهش پیدا کرد.

هنوز مشخص نیست که زنجبیل چگونه باعث کاهش قند خون می شود اما مارتا هاوارد می گوید که احتمالا زنجبیل مانع از فعالیت فسفوریلاز کبدی – آنزیمی که گلیکوزن را به گلوکز تبدیل می کند – می شود.

هنگامی که گلیکوژن تجزیه می شود، قند خون افزایش می یابد بنابراین مهار این آنزیم می تواند قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.

۱۵. درمان درد معده و دستگاه گوارش

زنجبیل برای درمان درد معده و دستگاه گوارش مفید می باشد. اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه ی معده عامل اصلی سو هاضمه و درد معده می باشد، زنجبیل تخلیه معده در افرادی که این شرایط را دارند، سرعت می بخشد.

۱۶. تقویت قلب

زنجبیل برای تقویت قلب بسیار موثر است، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.

۱۷. کاهش چربی و فشار خون

تحقیقات نشان داده که مصرف زنجبیل می تواند به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک کند. همچنین زنجبیل تازه برای درمان فشار خون بالا مفید می باشد.

۱۸. سم زدایی کبد

تحقیقات نشان داده که مصرف زنجبیل به درمان بیماری های کبدی از جمله کبد چرب، سیروز کبدی و سم زدایی از کبد کمک می کند.

۱۹. درمان سنگ کلیه

زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری های کلیوی از جمله سنگ کلیه شناخته می شود.

۲۰. ضد سرطان

مطالعات نشان داده که زنجبیل حاوی مقادیر بالای ماده ی ضد سرطان گینگرول ۶ می باشد که برای پیشگیری و درمان سرطان های کولون، پانکراس، سرطان پستان و سرطان تخمدان موثر است.

۲۱. درمان  سرماخوردگی و آنفلونزا

زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می شود، استفاده از زنجبیل تازه به مدت سه روز علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا در بزرگسالان را کاهش می دهد.

۲۲. درمان گلودرد، گرفتگی صدا و سرفه

زنجبیل تازه خواص ضد باکتری داشته و برای درمان گلودرد، گرفتگی صدا و سرفه مفید می باشد. برای این منظور می توانید روزی دو بار چای زنجبیل بنوشید.

۲۳. خواص زنجبیل در دوران بارداری برای زنان باردار و جنین

  • در سه ماهه اول بارداری زنجبیل برای درمان حالت تهوع و استفراغ مفید می باشد
  • زنجبیل گردش خون را در بدن افزایش می دهد و از این طریق باعث تامین خون مورد نیاز جنین شما می شود
  • زنجبیل سطح کلسترول خون را کنترل می کند در نتیجه باعث کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا در دوران بارداری می شود
  • تحقیقات انجام شده نشان می دهد که زنجبیل نقش مهمی در حفظ سطح قند خون داشته و از دیابت بارداری پیشگیری می کند
  • زنجبیل در دوران بارداری به درمان نفخ، سوزش سردل و معده درد کمک می کند
  • توجه داشته باشید که مصرف بیش از ۴ گرم زنجبیل در روز و یا ۱ گرم در روز در دوران بارداری مجاز نمی باشد.

پیش از مصرف هر نوع مواد غذایی حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

۲۴. فواید زنجبیل تازه برای مردان

زنجبیل تازه می تواند برای پیشگیری و درمان سرطان پروستات در مردان مفید باشد. زنجبیل یک منبع عالی از منگنز است که برای تولید تستوسترون، افزایش اسپرم و درمان ناباروری مردان ضروری می باشد.

۲۵. خواص زنجبیل برای نوزادان و کودکان

زنجبیل برای کودکان بالای ۲ سال مفید می باشد و می تواند برای درمان مشکلات گوارشی، سردرد و سرماخوردگی استفاده شود.

۲۶. درمان کمردرد، زانو درد، پوکی استخوان و روماتیسم

عصاره زنجبیل باعث کاهش التهاب می شود به همین دلیل برای درمان کمردرد و زانودرد در بیماران مبتلا به روماتیسم و پوکی استخوان مفید می باشد.

عصاره زنجبیل را دو بار در روز به مدت شش هفته در محل درد بمالید به کاهش التهاب و درد کمک می کند.

۲۷. درمان سلولیت و واریس

اسانس زنجبیل برای درمان سلولیت و علائم وریدهای واریسی موثر است.

۲۸. خواص چای زنجبیل برای بدنسازی

مطالعه نشان داده که مصرف زنجبیل به کاهش درد عضلانی پس از تمرینات بدنسازی در بدنسازان کمک می کند.
نوشیدن چای زنجبیل بعد از تمرینات سخت بدنسازی می تواند درد عضلانی را کاهش دهد.

۲۹. کاهش درد قاعدگی و پریود شدن

زنان مبتلا به دیسمنوره یا درد های شدید قاعدگی می توانند از چای زنجبیل برای کاهش درد استفاده کنند.

۳۰. کاهش علائم اسهال

چای زنجبیل برای کاهش علائم اسهال و مدفوع مکرر و آبکی مفید می باشد.

۳۱. خواص زنجبیل و دارچین

چای زنجبیل و دارچین برای کاهش وزن و چربی سوزی بسیار مفید می باشد.

۳۲. خواص زنجبیل و لیمو

ترکیب زنجبیل و لیمو برای افزایش انرژی، تقویت ایمنی بدن، کاهش وزن، افزایش چربی سوزی و متابولیسم، درمان دیابت و کاهش درد مفید می باشد.

۳۳. خواص زنجبیل و زردچوبه

ترکیب زنجبیل و زردچوبه برای درمان سرطان، کاهش التهاب و درمان مشکلات گوارشی و معده درد مفید می باشد.

۳۴. خواص زنجبیل و عسل

شربت زنجبیل و عسل برای درمان آسم، سرطان، مشکلات تنفسی، هضم غذا و سلامت قلب و کاهش فشار خون بالا مفید می باشد.

۳۵. خواص زنجبیل و نعنا

دمنوش زنجبیل و نعنا برای درمان سرماخوردگی و سرفه، درمان تهوع و استفراغ و هضم غذا مفید می باشد.

طرز تهیه چای و دمنوش زنجبیل

ریشه زنجبیل تازه را حلقه حلقه ببرید، مقداری آب را بگذارید تا جوش بیاید، زنجبیل ها را در آن بریزید و بگذارید ۵ تا ۷ دقیقه به آرامی بجوشد؛ سپس از صافی رد کنید. چای زنجبیل شما آماده است.

همچنین می توانید پس از رسیدن دمای آب قوری به ۷۰-۸۰ درجه، پودر زنجبیل را به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خوب دم بکشد و سپس دمنوش زنجبیل را میل کنید.

۳۶. خواص درمانی روغن زنجبیل

تحقیقات نشان داده که روغن زنجبیل می تواند به درمان پوکی استخوان، اضطراب و افسردگی، بهبود هضم غذا، درمان عفونت و مشکلات تنفسی، کاهش التهاب و درمان درد قاعدگی و بهبود عملکرد کبد کمک کند.

ارزش غذایی زنجبیل

  • کالری : ۸۰
  • کربوهیدرات : ۱۸ گرم
  • پروتئین : ۱.۸ گرم
  • چربی : ۰.۸ گرم
  • قند : ۱.۷ گرم
  • فیبر : ۲ گرم

مضرات و عوارض جانبی زنجبیل

مطالعات نشان داده که مصرف زنجفیل در بعضی از زنان باردار باعث کاهش تهوع و استفراغ و سرگیجه می شود. اما بعضی از کارشناسان نگران این هستند که مصرف دوز های بالای زنجبیل خطر سقط جنین را افزایش دهد، پس بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

  • شایع ترین عوارض جانبی زنجبیل عبارتند از سوزش سر دل، ناراحتی معده و اسهال
  • زنجبیل رقیق کننده ی خون است و می تواند خونریزی را افزایش دهد
  • زنجبیل همچنین می تواند قند خون و فشار خون را کاهش دهد، اگر شما برای درمان دیابت و فشار خون بالا دارو استفاده می کنید، استفاده از زنجبیل می تواند سطح قند خون و یا فشار خون را به شدت کاهش دهد

زنجبیل و تداخل دارویی

زنجبیل ممکن است با تعدادی از داروها از جمله وارفارین، آسپیرین و داروهای دیابت یا فشار خون بالا تداخل داشته باشد.

همه چیز درباره گیاه زنجبیل

  • زنجفیل، شنگویر یا ژنگویر از دیگر نام های زنجبیل می باشد.
  • ملکه الیزابت اول از انگلیس شیرینی زنجبیلی را برای اولین بار درست کرد.
  • هند، چین، نپال، نیجریه و تایلند پنج کشوری هستند که بیشترین زنجبیل را در جهان تولید می کنند.
  • نام زنجبیل در کتاب مقدس، قرآن مجید و تلمود آورده شده است.
  • زنجبیل در واقع یک ریشه نیست بلکه ریزوم یا شاخه زیر زمینی باشد.
  • چینی ها بیش از ۴۰۰۰ سال پیش از زنجبیل استفاده می کردند این در حالی است که در غرب ۲۰۰۰ سال پیش برای مقاصد پزشکی زنجبیل را به کار می بردند.
  • در ابتدا زنجبیل از هند به روم باستان صادر شد، زنجبیل بسیار گران قیمت بود به گونه ای که در قرون وسطی، ۵۰۰ گرم زنجبیل تقریبا معادل نیم کیسه قند انگلستان بوده است!
  • کلمه زنجبیل در زبان باستانی سانسکریت به معنای شکل یک شاخ می باشد.

نقل از : سایت کوکا

خرید روغن زنجبیل

*————–*

خواص گیاه دارویی موسیر

موسیرگیاهى دارویی است از تیره سوسنى‏ها شبیه سیر که ریشه‏ موسیر فقط یک پیاز درشت است.

برگهای موسیر باریک و دراز و گلهای موسیر بنفش مایل به قرمزند. گل آذینش خوشه ساده است.

در حدود ۴۰ گونه از این گیاه موسیر شناخته شده که همه در نواحى معتدل و مناطق بحر الرومى مى‏رویند. برخى از گونه‏هاى موسیر را در باغ به‏عنوان گل زینتى نیز مى‏کارند.

خواص گیاه دارویی موسیر
خواص گیاه دارویی موسیر

پیاز گیاه دارویی موسیر خوراکى است و در ترشى‏ها و اغذیه بکار برده مى‏شود و بویش از سیر کمتر است. در تداوى جهت از بین بردن انقباضات دردناک معده و روده تجویز مى‏شود.

خواص درمانی گیاه دارویی موسیر:
خوردن موسیر رسوبات دستگاه گوارش و مفاصل بدن را کم مى‏کند، مدرّ بول و عرق است، بشّاش و گلگون‏کننده پوست بدن است، براى بیشتر امراض عصبى مفید است، تقویت کننده طحال است، انگل‏ها را دفع مى‏کند، اثر سم مار و عنکبوت صحرایى که شبیه رتیل مى‏باشد را نقصان مى‏دهد، محللّ و ضدّعفونى‏کننده زخم‏ها و التیام‏دهنده آنها است.

بادآور است، بر روى لکه‏هاى سیاه صورت مالیده و در مقابل آفتاب نشسته، سودمند است. اثر زخم را برده و دهان و زبان را زبر مى‏کند. موسیر را با زرده تخم مرغ و سکنجبین بر زگیل مالیده، جهت علاج زخمهاى شیرى سودمند است.

ضماد موسیر با سرکه را براى چربى وسط ماهیچه و درد مفاصل و نقرس بکار مى‏برند. اگر موسیر را تنها ضماد کنند، براى پیچش عصب، ترکهاى ناخن و گوش مفید است.

جهت علاج شوره و چرکهاى سر با زرده تخم مرغ مخلوط و بر سر مالیدن مفید مى‏باشد.

موسیر سرخ و شیرین با معده سازگار است و ضماد موسیر با عسل درد معده را تسکین مى‏دهد ولى جهت مداواى درد معده موسیر تلخ بهتر است.

موسیر غذا را هضم مى‏کند و اگر خام موسیر هضم نشود درد و پیچ شکم و نفخ ایجاد مى‏کند.

مصرف مداوم موسیر از سفید شدن و ریزش مو جلوگیرى مى‏کند.
افرادى که آب تصفیه شده براى نوشیدن در اختیار ندارند اگر با توجه به مزاج خود و فصول سال و شرایط دیگر گاه‏گاهى همراه با غذا مقدارى موسیر مصرف نمایند، از ابتلا به بعضى بیماریها که بوسیله آب منتقل مى‏شود در امان مى‏مانند.

براى درمان بیخوابى. شبها موسیر را در سوپ بپزید و بخورید.

مردهائى که نعوذ به آنان دست نمى‏دهد و به رخاء آلت تناسلى مبتلا شده‏اند اگر موسیر را با مغز گردو در روغن تازه گاو یا گوسفند سرخ کنند و میل نمایند به سرعت به حالت طبیعى در مى‏آیند.

موسیر را با زیره و برگ صنوبر بجوشانید و پاى دندانها بگیرید، لثه‏ها را قوى و دندانها را محکم مى‏کند.

اگر زالو در حلق چسبیده باشد، مقدارى موسیر را در سرکه بجوشانید و یا تازه موسیر را آب بگیرید و در گلو قرقره کنید. زالو را از جا مى‏کند و بیرون مى‏آورد. یا از بین مى‏برد.

موسیر را بکوبید و با نشادر مخلوط نموده و هر شب ضماد کنید. برص یا لکهاى سفید بدن را برطرف مى‏سازد.

تذکر: مداومت در خوردن موسیر براى افراد گرم‏مزاج مضرّ است.

طبیعت موسیر: گرم و خشک است.

مصلح موسیر: روغن بادام شیرین مى‏باشد.

تهیه و تنظیم : بوعلی باب سلامتی
منابع:
اسرار گیاهان دارویى
دائره المعارف بزرگ طب اسلامى
قانون در طب‏

*————————*

زردآلو

زردآلو بومى‌نواحى چین است و هنوز هم به صورت وحشى در این مناطق مى‌روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادى به آسیا و اروپا راهافت. ارتفاع درخت زردآلو تا ۶ متر هم مى‌رسد. برگ‌هاى آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد مى‌باشد. گل‌هاى زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است. میوه آن گوشتى و زرد رنگ، با طعمى‌مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان مى‌رسد. هسته زردآلو صاف، قهوه اى و بیضى شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهى شیرین و گاهى تلخ مى‌باشد.

مواد مغذى موجود در زردآلو

این میوه سرشار از ویتامین‌هاى A و C و آهن است. مواد مغذى موجود در زردآلو از چشم‌ها و قلب حفاظت مى‌کنند و فیبر موجود در آن علیه بیمارى‌ها مبارزه مى‌کند.

زردآلو منبع غنى بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایى که رنگ نارنجى تیره دارند، حاوى بتاکاروتن بیش‌ترى هستند. مواد غذایى حاوى بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیمارى‌هاى قلبی، سکته، آب مروارید و بعضى سرطان‌ها مى‌شوند.

مقادیر بالاى بتاکاروتن و لیکوپن موجود در زردآلو باعث مى‌شود غذاى مفیدى براى حفظ سلامتى قلب باشد. این دو ماده به عنوان آنتى‌اکسیدان، از اکسیداسیون LDL، کلسترول و بروز بیمارى قلبى جلوگیرى مى‌کنند.

بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل مى‌شود. پس مى‌توان گفت زردآلو منبع غنى ویتامین A است که در حفظ بینایى چشم موثر است و به عنوان یک آنتى اکسیدان قوى جلوى تخریب سلول‌ها توسط رادیکال‌هاى آزاد را مى‌گیرد.

زردآلومنبع‌غنى‌بتاکاروتن است.‌ لذا در تقویت بینایى چشم، جلوگیرى از بروز بیمارى‌هاى قلبى و آب مروارید موثر است. رادیکال‌هاى آزاد، عدسى چشم را تخریب مى‌کنند و باعث بروز آب مروارید مى‌شوند یا اینکه ذخیره خونى چشم‌ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم مى‌شوند. زردآلو حاوى فیبرهاى محلول در آب است. مطالعات نشان مى‌دهد مصرف فیبرهاى محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعى و کاهش کلسترول خون مى‌شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیمارى‌هاى روده‌اى جلوگیرى مى‌کند. برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنى از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون مى‌شود.

زردآلوى رسیده به علت دارا بودن ویتامین‌هاى گروه B براى درمان بیمارى‌هاى عصبى و روحی، بى خوابی، خستگى شدید، گیجی، فراموشى و… مفید است. میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C براى تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان و جلوگیرى از خونریزى لثه موثر است و به علت داشتن آهن در خون سازى موثر است.

سایر خواص درمانى زردآلو

-تصفیه کننده خون است. عروق را باز مى‌کند و ملین است.

– بوى بد دهان را رفع مى‌کند. تب بر است. به علت داشتن کبالت براى کم خونى مفید است.

– التهاب مفاصل را برطرف مى‌کند. ضد نرمى‌استخوان است. براى قلیایى کردن بدن مفید است.
– زردآلو به علت داشتن مقدارى اسید سالسیلیک، براى درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

– زردآلو، خنک و اشتها آور است.

– زردآلو، باعث رفع تشنگى و عطش مى‌شود.

– براى رفع یبوست و بواسیر مفید است.

– مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا مى‌شود و از یبوست جلوگیرى مى‌کند. براى مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشویید. سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که براى رفع یبوست بسیار مفید است.

– حرارت درونى بدن را پایین مى‌آورد.

– برگه زردآلو باعث هضم غذا مى‌شود.

تذکراتى در مورد مصرف زردآلو

– از زیاده روى در مصرف زردآلو خوددارى کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایى ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال مى‌شوید.

– افرادى که ناراحتى کبدى دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
– هسته تلخ زردآلو مواد سمى‌به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.

– مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک‌هاى سفید پوستى مى‌شود.

– زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است، لذا براى سرد مزاجان مضر است.

– کسانى که دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز کنند.

– زردآلو به طور کلى دیرهضم و نفاخ است. بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.

– زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته‌اش را نیز همراه آن مصرف کنید، زیرا هسته شیرین زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مى‌سازد.

– این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالى نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.

– زردآلوى کال و نرسیده دیرهضم و نفاخ است. همچنین ترشح اسید معده را افزایش مى‌دهد و باعث ترش کردن معده مى‌شود.

– هرگز زردآلو‌‌ را‌ بعد از غذاهاى سنگین نخورید.

– بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده مى‌شود.

– اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینى و نفخ معده شدید، فورا مقدارى زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقدارى عرق زیرها عرق نعنا بخورید.

زرد آلو

خواص درمانى هسته و برگ زردآلو

هسته زردآلو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک، و برگ و گل آن سرد و خشک است.

– اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید، صداهاى گوش را از بین برده و سنگینى گوش را درمان مى‌کند.

– روغن هسته براى نرم کردن پوست مفید است.

– روغن هسته اگر تلخ باشد، کرم معده و روده را از بین مى‌برد.

– روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد مى‌کند.

– دم کرده برگ زردآلو براى قطع اسهال مفید است.

– براى تسکین درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید.

منبع : دانشنامه تی تیل

*—————–*

زرد چوبه

🔰زردچوبه یکی از متداول‌ترین ادویه‌ها در آشپزی است که رایحه‌ای شبیه به فلفل، طعمی تیز و رنگی طلایی دارد.

🔰زردچوبه سرشار از خواص آنتی‌اکسیدان، ضدویروس، ضدباکتری، ضدقارچ، ضدسرطان و ضدالتهاب است. همچنین حاوی میزان قابل‌توجهی پروتئین، فیبر، نیاسین، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم و روی می‌باشد، زردچوبه به خاطر وجود همه این خواص معمولاً برای درمان مشکلات جسمانی متفاوتی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

🔴در زیر به ۱۰ فایده زردچوبه برای سلامتی اشاره می‌کنیم🔴

۱⃣ پیشگیری از سرطان
زردچوبه می‌تواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کرده، رشد سرطان پروستات موجود را کاهش داده و حتی سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. محققان مختلفی دریافته‌اند که ترکیبات فعال زردچوبه آن را به یکی از بهترین پیش‌گیرنده ها در مقابل تومورهای ایجادشده به خاطر پرتو تبدیل کرده است. این ماده همچنین تأثیرات پیشگیرنده ای در برابر سلول‌های تومور مثل لوکمی سلول T، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه دارد.

۲⃣ بهبود آرتروز
خواص ضدالتهاب زردچوبه برای درمان هر دو نوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئید عالی است. علاوه بر این، خواص آنتی‌اکسیدانی آن رادیکال‌های آزاد که سلول‌های بدن را تخریب می‌کند، از بین می‌برد. مشخص‌شده است افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید که به‌طور منظم از زردچوبه استفاده می‌کنند، دچار درد والتهاب مفاصل کمتری می‌شوند.

۳⃣ کنترل دیابت
از زردچوبه که به حفظ سطح سالم انسولین خون کمک می‌کند، می‌توان برای درمان دیابت استفاده کرد. زردچوبه همچنین کنترل گلوکز را تقویت کرده و تأثیر داروهای دیابت را افزایش می‌دهد. یک فایده مهم دیگر زردچوبه تأثیر آن در کمک به کاهش مقاومت انسولین است که می‌تواند از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کند. اما وقتی با داروهای خیلی قوی ترکیب شود، می‌تواند موجب افت قند خون شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید.
مشخص‌شده است افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید که به‌طور منظم از زردچوبه استفاده می‌کنند، دچار درد و التهاب مفاصل کمتری می‌شوند.

۴⃣ کاهش سطح کلسترول
تحقیقات ثابت کرده است که مصرف زردچوبه به‌عنوان چاشنی در غذاها می‌تواند سطح کلسترول را پایین بیاورد. میدانید که بالا بودن میزان کلسترول در بدن می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتیتان ایجاد کند. حفظ سطح سالمی از کلسترول از بسیاری بیماری‌های قلبی – عروقی جلوگیری خواهد کرد.

۵⃣ تقویت سیستم ایمنی
زردچوبه حاوی ماده‌ای به نام لیپو پلی ساخارید است که به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه نیزسیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. با داشتن یک سیستم ایمنی قوی احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و سرفه کمتر خواهد شد. اگر به هر یک از این بیماری‌ها مبتلا شدید، یک‌بار در روز یک قاشق چای‌خوری زردچوبه به یک لیوان شیر گرم مخلوط کرده و نوش جان کنید.

۶⃣ التیام زخم‌ها
زردچوبه یک عامل ضدعفونی‌کننده و ضدباکتری طبیعی است و می‌توان از آن به‌عنوان یک داروی ضدعفونی‌کننده استفاده کرد. اگر جایی از بدنتان بریده یا زخم شده است، کمی پودر زردچوبه روی آن بپاشید تا روند التیام آن سریع‌تر شود. زردچوبه همچنین به ترمیم پوست آسیب‌دیده نیز کمک کرده و برای درمان پسوریازیس و سایر بیماری‌های التهابی پوست نیز مفید است.
۷⃣ کنترل وزن
پودر زردچوبه برای حفظ وزن سالم بسیار مفید است. یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه به بالا بردن تولید صفرا که یکی از مولفه‌های اصلی در تجزیه چربی‌هاست، کمک می‌کند. کسانی که می‌خواهند وزنشان را پایین بیاورند با هر وعده غذایی خود یک قاشق چای‌خوری زردچوبه مصرف کنند.

۸⃣ جلوگیری از بیماری آلزایمر
التهاب مغز یکی از دلایل اصلی اختلالات شناخت مثل بیماری آلزایمر به شمار می‌رود. زردچوبه با کمک به از بین بردن پلاک‌هایی که در مغز ایجاد می‌شود و بهبود جریان اکسیژن. به سلامت عمومی مغز کمک می‌کند. این ماده می‌تواند ایجاد یا پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز کاهش دهد.

۹⃣ بهبود هضم و گوارش
ترکیبات بسیاری در زردچوبه کیسه صفرا را برای تولید صفرا تحریک می‌کنند که گوارش را تقویت کرده و علائم نفخ و گاز معده را کاهش می‌دهد. همچنین زردچوبه برای درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی روده ازجمله کولیت اولسراتیو مفید است. اما باید به خاطر داشته باشید که افرادی که از هر نوع بیماری صفراوی رنج می‌برند، نباید از زردچوبه به‌عنوان مکمل غذایی استفاده کنند زیرا وضعیت آن‌ها را بدتر خواهد کرد. اگر از مشکلات و بیماری‌های گوارشی رنج می‌برید، بهتر است زردچوبه را به‌صورت خام مصرف کنید.

🔟 پیشگیری از بیماری کبد
زردچوبه نوعی پاک‌کننده طبیعی کبد به شمار می‌رود. کبد از طریق تولید آنزیم‌ها، خون را تصفیه می‌کند و زردچوبه تولید این آنزیم‌های حیاتی بدن را افزایش می‌دهد. این آنزیم‌ها تجزیه‌شده و سموم داخل بدن را کاهش می‌دهند. همچنین گفته می‌شود که زردچوبه موجب بهبود گردش خون نیز می‌شود. همه این عوامل به سلامت کبد کمک می‌کند.

📌با توجه به همه فوایدی که در بالا اشاره کردیم، اضافه کردن این ادویه مفید به برنامه غذایی‌تان بهترین کاری است که برای بالا بردن کیفیت زندگی‌تان می‌توانید انجام دهید.

نقل از : سایت طب اسلامی ۱۴

توضیحات بیشتر در کانال تلگرامی مهر شفا

*—————————————-*